03 октомври, 2008

Dobry Den, Brno

След около 16 часово пътуване, ето ни в Бърно, сърцето на Европата.
Фирмата с която пътувахме се оказа изключително точна и организирана. дори пристигнахме един час по-рано. Съответно стаята ни в хотела не беше почистена и трябваше да изчакаме за да можем да се нанесем. Но както се казва това са бели кахъри. Разбрахме се със стопанката на хотела по малко странен начин, ама като н еговори нормален език, какво да я правим. :)

Стаята ни е точно като от картинките на страницата на хотела. Вскеи ден ни я чистят..подроности.

А Бърно, се оказа не точно това което очаквахме МАЙ. E може би се бяхме настроили замалко по-модерно градче, по съвременно, а то се оказа белязано от времето и хората :).
Центърът е ОК. Със стари сгради, запазени и мн магазини. Не изглеждат хипер скъпи дрехите и манджата, но са малко над цените в БГ - специално дрехите на ГЛАВНАТА улица. В другите магазини не съм влизала все още.

Вече се понаучихме как да си купим билетчета за градски транспорт, а аз даже успях да си купя и сим карта. Абе все си мисля, че хората в БГ знаят повече английски. Поне в магазините в които се продават телефони...

Сега си търсим квартира и разучаваме кои с ахубавите квартали и кои са лошите. Е ние живеем в момент в един от лошите, тъй че един по-малко в избора ни :)

За манджата за сега, мога само да ги хваля чехите. Въпреки че си слагат захар на щяло и нещяло:) като например на зелева салата, ястията са им мн вкусни. Само една супа не ядох до сега, ама при тях супа=бульон. Прозрачен бульон с фиде и топчета черен пипер :). Е такава супа не очаквах. Честно казано това аз го хвърлям като правя супа. Ама тук го изядох, сега какво да се прави :).

Няма коментари: