05 октомври, 2008

Зоо Бърно

Явно някои от нас се чувстват по-добре сред животните, отколкото уж сред своите :).

Животните в зоологическата градина се оказаха гостоприемни и много много добре гледани. Зоото е сравнително по-малко от софийското, но пък за сметка на това е мн добре организирано и животните са в напълно естествени условия - сред природата, а не на плочки в клетка. Разнообразието на видове е огромно. Това което ме впечатли беше големия канадски Бял вълк, който видяхме на няколко метра от нас. За наше щастие - той беше зад дебело стъкло :). И все пак, да си пред животните, да ги виждаш сред дърветата и храстите и да си на едно стъкло разстояние от тях е страхотно преживяване.
Семейството бели мечки, също заслужава поне половинчасова внимани. малките мечета са изключително игриви и закачливи - гонят се, бият се, скачат в басейна....

Зоото си има и влакче за по-мързеливите, което обикаля около най- големите клетки - тези на тигъра, бизоните, вълците, тревопасните и не знам кои още :).
Друго, което прави впечатление е множеството новородени. за любопитните инфо тук

Интересната част за нас дойде, когато огладняхме и трябваше да си купим манджа :) Открихме магазинче близо до екзотичните животни и като видяхме че има пържени картофки, решихме да боднем по едни :)

Влезнахме, разбрахме се че искаме pomfrittes :)обаче се излъгахме да кажем със сирене :) - нали в Бг така си ги ядем. Изненадата ни беше огромна, когато ни дадоха пържени картофки с кашкавал пане :) а не със сирене. >е като го видяхме това, ни дойде на акъла, че няма как да получим пържени картофки с настъргано сирене по простата причина че тук няма такова сирене :) и всичко прилича на нашия кацкавал. Така порцията картофи ни излезе близо 2 пъти и половина повече, отколкот си мислехме.. ама здраве да е - хапнахме.

За сега, моментът с храната е най- странен. поръчваш си нещо и нямаш идея дали е това което си мислиш :) Добре че до сега всичко се яде :) Изненадите не свършват :)
Е вече знаем че курец е пилешко - и колкото и вулгарно да звучи, аз все от него ям ;(

Поне научихме че картофи със сирене, не е това, за което ние си мислим :) какво ли още ни чака :)

Няма коментари: