09 април, 2008

Предимства на УНСС

И сега започвам една скоромна тема за това какво прави УНСС по-добър от останалите университети и защо ако кандидатствах сега, пак бих избрала прословутото МИО, за което се учи тооолкова много :)

УНСС е университета е най-хубав ИНТЕРНЕТ САЙТ :) тоест само той е в 21 ви век. Сайтът е изключително богат на информация за специланости, преподаватели, международна дейност на универститета, вестник Икономист и най-вече с базата от ОБЯВИ ЗА РАБОТА :)

До колкото знам, Софийски имат подобна идея - с тяхния бизнес клуб, но обявите при нас се обновяват изключително често, с възможност да получаваш инфо на майла, както и да четеш интересни новини и събития. Предимство е че работодателите получават таргетирана аудитория !!!, а ние специализирани за нас оферти.

Всичко това е възможно благодарени на прекрасния ни КАРИЕРЕН ЦЕНТЪР, който организира множество презентации на фирми, програми, възможности и какво ли още не.

Вече УНСС е няколко гърди напред, а това не е всичко :)))

В замяна на лютите секретарки си имаме съвременн информационна система с възможност за проверка на личния статус :) успех, нанесени оценки и т.н. както в иниверситета, така и през интернет. Имаме си модерни активни тъч скриинове :) които правят това възможно :)

Прекрасни тоалтени :) ремонтирани :))) и модерна сграда - с алуминиева дограма и тумни прозорци .......

Обучението ни е на ниво :) Повечето зали са оборудвани с техника и при малко по-голяма инициатива от страна на преподавателя, лесно може да се получи съвременна лекция - с лап топ, проектор и хубава презентация.

Учебният процес е нормален предполагам - но все пак предимство е писането на множеството реферати и курсови работим които обикновено всеки представя. На първо място, това те кара да прочетеш и някой и друг вестник - тип КАПИТАЛ, да се поровиш в интернет, да се научиш как се правят презентации не само технически, а как да задържиш вниманието на колегите ти върху това което говориш, как да направиш впечатление, за да изкараш хубава оценка..... и т.н

Преподавателите ги бива, с някои малки изключения, които с повече доза КЪСМЕТ се минават :) и връзваш положението.
Обикновено упражненията са задължителни, както и някои лекции. Обикновено упражненията са полезни, тъй че и без да е задължително предполагам ще се посещават.

Естествено, има хора които са скъсани, или са прекъснали и няма да бъдат толкова благосклонни към УНСС, но нека и те си напишат мнението - ДА кажат какво не им харесва.

To be continued........

4 коментара:

Анонимен каза...

мммм, хубаво е да си хвалиш университета и още по-хубаво е да си влязла в специалността си с желание, но изборените предимства ги имат и повечето университети в София.
Хайде сега малко да похваля и моя. Аз уча в Техническия университет - неговият сайт може да не е по-хубав от този на УНСС, но пък си имаме страхотни модерно оборудвани лаборатории от фирмите спонсори - SIEMENS, Globul, Mtel, Fadata и много други. Правим проекти за най-големите компании в България и Европа. В резултат на това парите, които влизат в университета се равняват на средствата на всички университети в България взети заедно(справка - филм за ТУ-София по Канал 1). Тези пари се влагат в модернизации на лабораториите - те ако са достатъчно добри ще преглътнем това, че сградата ни не е толкова модерна.
Но за да излезем кадърни инженери и учим малко повечко от останалите. Имаме свободен ден от седмицата чак след трети курс, а за два такива не смеем и да си помисляме. Затова от 4ти км ни се радват - с толкова учене после половината сме за там :)
Разполагаме с най-голям брой места в общежитията, че даже и на вас даваме като закъсате.
Затова и аз като теб се радвам, че съм направил правилния избор - да уча в ТУ-София.
Успех!

Unknown каза...

Мерси за информартивния коментар.
ТУ има нещо, което съм споменала като предимство в един друг пост, и това е панаира, или кариерите, които организирате - не знам точно как ги наричате.
И все пак, и ние учим, или поне топ специалностите можем да ви съперничим за 4 ти км. :) Но както знаеш конкуренцията винаги е за добро - тъй че по-добре за нас и БГ.
УНСС си има и специалности водени изцяло на английски, пък и е пионер с въвеждането на нова система на обучение. Випускът 2008, ще избират специлаността си след 2 та година, когато се предполага че ще са малко по ориентирани и ще избират не по имиджа на специалността, а по интереси. Това не знам дали е хубаво, защото нас от първи курс ни мъчат и зубкаме, защото сме МИО, а другите минаваха доста по тънко. С тази система или всички ще миннават тънко, което е по-вероятно, или ще ги тормозят.......времето ще покаже.
Освен това, всички получаваме така нашумелите кредити, и магистратурите са съвременни специалности - като Международно Управление на Проекти например.
Преди две години, стартира и така известната на запад специалност Бизнес администрация, е не MBA (Master..), но все пак е нещо. Имаме и няква Еко икономика - за да отговорим на потребностите на пазара и търсенето :)

А имаме и brand new паметник, за да се фукаме пред чуждите гости и да поднасяме венци :)

Вие май някъв фонтан имахте, който я работи я не. >Е за лабораториите и за известните фирми шапка ви свалям, но и ние си имаме център за предприемачество, където можеш да участваш в разработване на разни проекти, ако искаш.
В университета си имаме Банка, а не аптека (ако още я имате).
Освен това, през миналата година ни организираха студентско пари - направиха сцена, с балони в коридора и пяха Мария Илиева и Силует, имаше бира и можеше да се пуши в университета ??? Странно нали :)
Ами за това се сещам, пак благодаря за коментара и


МН късмет и на теб, и далеч от лудницата :)

Анонимен каза...

Мила моя, на първо място се научи да поставяш запетаите и другите препинателни знаци, да започваш изреченията с главни букви, а след това си хвали ВУЗ-а, в който явно не се влиза с чак толкова много усилия. И просто за инфо - нямаш представа колко от гореизброените от теб реферати съм написала за студенти от прехваления УНСС, защото те не могат и името да си напишат. Пък и доста мои познати влязоха да учат там по "втория" начин... Не желая да коментирам корупцията и пародията, която е като цяло образованието там. Чудесно е,че си толкова нахъсана, но недей да натрапваш изкривените си идеалистични представи за реалността на другите. Докато четох блога ти си задавах следния въпрос: дали да се смея, или да плача. Нищо лично, желая ти всичко добро. Просто слез на земята ;)

Tatyana каза...

Мн умно изказване от Анонимен-това говори достатъчно за мнението ти.
След като толкова мн твои познати за влезнали по ония начин, то кръгът от хора около теб явно не е мн надарен. Колкото до рефератите - ами да не си ги писала, важно е че преподавателите имат мотивация да се ангажират с нас, и да ни слушат 120 човека - един по един, кой какво представя. Това че не всеки си пише реферата си остава за него, и за теб.
Нищо не казваш за твоя университет - похвали го с нещо, щом УНСС не е толкова добър.
Колкото до запетаите и главните букви - това са подробности. Това е личен блог, не вестник. Не е блог за правопис.