02 април, 2008

Най-големите отиват в АУБ

Днес попаднах на новина, че има форум за работодатели в Американския Университет в Благоевград, където те ще могат да си харесат кадри. И фирмите не бяха някои безизвестни, а голяма част от ЕЛИТА на фирмите в България. И не са само международни, такива които да кажеш, че са свикнали на чуждото обучение и чуждите кадри. Все повече български компании се ориентират за набиране на кадри именно от там. Да се зачудиш какво ни е толкова калпавото на всички останали, които учим в нормалните БГ университети, или какво им е калпавото на нашите университети, че не организират подобни събития за студентите си. Аз знам единствено за Техническия университет, че организират специализирани КАРИЕРИ за тяхните студенти. А останалите? Какво още чакат?
Ще е прекрасно да знаеш, че има форум с фирми които търсят точно твоя профил, естесвено ще има повече конкуренция между студентите, което пък всеки знае че е повече от хубаво. Ще учим повече :)
Не че неможем да си намерим сами работа, МОЖЕМ и без университетите, но защо да е по трудния начин, зашо да се дразня, че АУБ ще събере толкова много фирми, повечето от които предполагам ще си търсят хора за София, а ние сме в София и УНСС не може да го организира ???
Ами дразня се :) за добро или зло :)

Ще се радвам на мнения

Хубав ден.

Няма коментари: