21 януари, 2008

Да помогнем на околната среда. Колкото повече, толкова повече.

Проблемът с опазването на околната среда и съхраняването на природата лежи на нашите плещи, и ние сме отговорни за спасяването и. Дали ще ползваме електроенергия от възобновяеми енергийни източници, като използването на вятърните турбини, или ще си събираме боклука разделно е избор на всеки един от нас. Ето няколко алтернативни метода за опазване на МАЙКАТА ПРИРОДА и за гарантиране устойчиво развитие на планетата ни:


  • Производство на ел. Енергия от топлината, акумулирана от тълпите, т.е. От събирането на много хора в затворено помещение.
  • Боядисване на покриви и автомобили в подходящи цветове. Черно за привличане на светлината, светли за противоположния ефект.
  • Смачкване на кутии, бутилки и всякакъв вид опаковки преди изхвърлянето им в подходящата кофа за боклук.
  • Не е нужно всеки път да взимате найлоновата торбичка в която ви пъхат покупката. Например в аптеките. Обикновено имате и друга чанта – пъхнете лекарствата там. Тези найлонки ни завладяват.
  • Използвайте хартията в офиса максимално – печатайте от двете страни на листа, когато случая позволява, или въобще на печатайте. Нали за това ги има компютрите и е-майлите.
  • Занесете си в офиса порцеланова чаша, ваша собствена вместо да хвърляте по десетина пластмасови чаши, след всяко кафе или наливане на вода.
Наред с всичко това, което ние можем да направим, учените също не стоят със скръстени ръце. Последната новина е, че американски изследователи са открили че тополата пречиства околната среда, по-бързо и по-ефективно от всяко друго дърво, като разлага замърсителите в околната среда. Освен това, вече е създадена генно модифицирана топола, която дори може да разложи бензина.

Няма коментари: